Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us

Εμείς μάθαμε στο σχολείο ότι Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ…

23/01/2019
14 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η Μακεδονία είναι Ελληνική… ρητόρευε ένας Αθηναίος ρήτορας και καλός πατριώτης ο Αισχύνης, πριν από 25 αιώνες. Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, είναι αδέλφια μας και πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε τους Ρωμαίους. Αυτά ελεγε ο Αισχύνης τότε αλλά ποιος τον άκουγε. Οι Έλληνες συμπαθούσαν έναν άλλον δημαγωγό ρήτορα, έναν φαφλατά και τραυλό με τα χαλίκια μες στο στόμα, τον Δημοσθένη, ο οποίος δημαγωγούσε ότι ο Αισχυνης θέλει να πουλήσει την Αθήνα στους Μακεδόνες και του έβγαλε και ένα κοροϊδευτικό περίγελο «'Ουκ αισχύνει, ω Αισχίνη, να είσαι της πόλεως η σχύνη» (δεν ντρέπεσαι ρε Αισχύνη να είσαι η ντροπή της πόλης μας).

Για να δείτε από πότε άρχισε η κακοδιαχείριση του Μακεδονικού. Οι Έλληνες από ανέκαθεν μέχρι σήμερα πιστεύανε πάντα τον πιο πολυλογά, τον πιο λαϊκιστή και τον πιο χειρότερο και κλωτσοκοπούσανε πάντα τον πιο καλό, με αποτέλεσμα σε λίγο οι Ρωμαίοι φάγαν λάχανο την Ελλάδα και σήμερα μετά από 25 αιώνες αφυπνιστήκανε οι νεοέλληνες από το λήθαργο τους και ψάχνουν να βρουν τον Αισχύνη και φωνάζουν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Ποια Μακεδονία είναι βρε Ελληνική. Εμείς στα σχολεία μάθαμε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνιστική, δηλαδή Ελληνίζουσα, και το κράτος του Μέγα Αλέξανδρου ήταν Ελληνιστικό και η εποχή του Μέγα Αλέξανδρου Ελληνιστική. Τώρα ξαφνικά ξυπνήσανε οι νεοέλληνες και βλέπουν μες στα διπλανά Σκόπια ένα θεόρατο άγαλμα του Μεγαλέξανδρου 46 μ. ύψος, βλέπουν το αεροδρόμιο τους να λέγεται Μακεδονία, τους σκύλους , τους γάτες, τους τράγους τους λένε Αλέξανδρους και τις κόρες του τις λένε Ολυμπιάδες και Αλεξάνδρες.. εμείς είχαμε ένα αεροδρόμιο στη Μακεδονία και εκείνο το λέγαμε αεροδρόμιο της Νέας Μάκρης. Ούτε ένα άγαλμα του Μεγαλέξανδρου δεν κάναμε. Αν κάναμε εμείς εδώ οι Κώοι άγαλμα του Ιπποκράτη, θα κάναν και οι σημερινοί Μακεδόνες, άγαλμα του Μεγαλέξανδρου.

Αφου περάσαν τα χρόνια, οι Έλληνες σκλάβοι από τους ρωμαίους και τους Τούρκους φτάσαμε στους Βαλκανικούς πολέμους μόλις στο 1912 και λάβαμε μέρος σε μία συμμαχία και ελευθερώσαμε την Μακεδονία, σε έναν δεύτερο πόλεμο το 1913 καταφέραμε και πήγαμε μέχρι τον Νέστο και με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο φτάσαμε μέχρι τον Έβρο και πιο πέρα ακόμα, μέχρι την Μαύρη Θάλασσα και μεγαλώσαν την Ελλάδα με τις συμμαχίες όχι με τα κότσια μας. Κάναμε μεγάλη μεν την Ελλάδα, αλλά την ερημώσαμε. Όταν την πήραμε ήταν καλλιεργημένη και κατοικημένη. Οι πόλεις της από την μία άκρη στην άλλη ήταν κατοικημένες και ακμάζανε με πρώτη τα Γιάννενα. Ακόμα μέχρι σήμερα, οι γέροι, έχουν να λένε την μεγάλη παραγωγή και την μεγάλη ανάπτυξη που είχε η Ελλάδα και τα Νησιά επί Τουρκίας και Ιταλοκρατίας, ενώ η Ελλάδα έπεσε στην κρίση και ζούμε από την μία κρίση στην άλλη και οι Έλληνες είναι διαχρονικά χρεοκοπημένοι και εισάγουν απ’ εξω αγροτικά προϊόντα και τρώνε και κάθονται στους καναπέδες και βλέπουν τηλεόραση. Με αποτέλεσμα οι γείτονές μας βλέπουν την χώρα μας έρημη, χωρίς παραγωγή και χωρίς αναπαραγωγή πληθυσμού και με το δίκιο τους έχουν τις διεκδικήσεις τους, από μια χώρα που αργοπεθαίνει.

όταν πήραμε την Μακεδονία το 1912, ο Βασιλιάς Γεώργιος Α΄ που ήταν προικισμένος με έξοχο πολιτικό νου και φόρεσε το Ελληνικό στέμμα 50 ολόκληρα χρόνια και επί των ημερών του η Ελλάδα υπερδιπλασιάστηκε, το 1962 η Αγγλία γιόρταζε την ναυτική της εβδομάδα και είχε καλέσει όλους τους Βασιλιάδες και τους πρίγκιπες της Ευρώπης στην γιορτή. Οι χοροί και τα τραπεζώματα γίνανε μέσα στα καταστρώματα των καραβιών. Κάποια στιγμή, ο Λόρδος Πάρμεστον , Υπ. Εξωτερικών της Αγγλίας τότε, πάνω στο χορό λέει του πρίγκιπα Γεωργίου της Δανίας «Εξοχότατε, σας προσφέρουμε ένα Βασίλειο». Έτσι έγινε η αρχή και ο Γεώργιος έγινε Βασιλιάς της Ελλάδας.

Όταν λοιπόν πήραμε την Θεσσαλονίκη, ο Βασιλιάς λέει του Βενιζέλου «Πρόεδρε, όπως σε άκουγα εγώ και είχαμε μια καλή συνεργασία και μεγαλώσαμε την Ελλάδα, τώρα θέλω να με ακούσεις και εσύ. Έλα να κάνουμε πρωτεύουσα της χώρας μας την Θεσσαλονίκη. Του το πε μια δυο φορές, τρεις, ο Βενιζέλος μεθυσμένος με τον μεγαλοϊδεατισμό δεν έδωσε και πολύ σημασία του Βασιλιά. Βλέποντας ο Βασιλιάς την αδιαφορία του Βενιζέλου, μετακόμισε μόνος του, πήρε τις κατουμάδες του και την οικογένεια του και πήγε και κατοίκησε στη Θεσσαλονίκη. Μια μέρα ο Βενιζέλος τον επισκέφτηκε στην Θεσσαλονίκη. Ο Βασιλιάς τον περιποιήθηκε , τον τραπέζωσε και του λέει «Πρόεδρε πρέπει να ξέρεις ότι όσο πιο ψηλά, είναι πιο πολύ Ευρώπη και όσο πιο χαμηλά είναι πιο πολύ Αφρική. Όσο πιο πολλού κατοικήσουμε στην Μακεδονία, τόσο πιο πολύ την κατοχυρώνουμε. Εγώ μες στην Αθήνα ψηνόμουνα με τους καύσωνες ενώ εδώ πάνω με δροσίζει ο Βαρδάρης. Όσο πια πάνω Πρόεδρε τόσο πιο πολύ πλούτος και όσο πιο κάτω τόσο πιο πολύ φτώχεια. Πάρε παράδειγμα την Ιταλία, η Βόρεια είναι πλούσια και η Νότια φτωχή. Και οι Θεοί του Ολύμπου εκεί πάνω στον Όλυμπο κατοικούσαν πάνω στα χιόνια. Γιατί το κρύο βοηθά το μυαλό να σκεφτεί ενώ η ζέστη το αποκοιμίζει.». πόσο σοφά ήταν εκείνα τα λόγια του Βασιλιά, αλλά ο Βενιζέλος δεν άκουγε τίποτα. Αν είχαμε κάνει εκείνη την εποχή την Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα, αυτά τα σημερινά προβλήματα δεν θα τα χαμε. Τώρα βλέπουμε τον Πατριάρχη να μην αναγνωρίζει την Ελλάδα ένα ενιαίο κορμό, μόνο ονομάζει την Ελλάδα του Βενιζέλου «νέες Χώρες» και η Αγγλία αναγνωρίζει την Ελλάδα από τον Σπερχειό και κάτω και οι Έλληνες 200 χρόνια τώρα μετά την επανάσταση, δεν κάναν ακόμα κράτος.

Ο Γεώργιος ο Α’ έζησε στη Θεσσαλονίκη 3 μήνες μόνο, τον έφαγε λάχανο κάποιος Αλέξανδρος Σχοινάς, πράκτορας των Γερμανών τον δολοφόνησε γιατί ο Γεώργιος δεν ήταν Γερμανόφιλος. Οι Γερμανοί θέλαν Βασιλιά τον γιο του Κωνσταντίνο που ήταν Γερμανόφιλος. Σήμερα που βλέπουμε την τεμπέλικη Αθήνα που κουβαλήθηκε μες στο λεκανοπέδιο η μισή Ελλάδα και άλλοι τόσοι λαθρομετανάστες, την έχουν κάνει Βομβάη με το καυσαέριο και τα τροχοφόρα θηρία, τις ληστείες, τον παρδαλό πληθυσμό, λέμε πόσο δίκιο και πόσο μακριά έβλεπε εκείνος ο σοφός Βασιλιάς.

Ο Βενιζέλος αφού μεγάλωσε την χώρα μας και έκαμε την Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών, απέκτησε μέσα του ένα μεγάλο μεγαλοϊδεατισμό που φαντάστηκε τον εαυτό του Μέγα Αλέξανδρο και δεν μπορούσε να τον δαμάσει καμία δύναμη, μέχρι που εκθαμπωμένος από τις νίκες αποφάσισε να κάνει εκστρατεία στην Ασία, να περάσει μέσα από τα περάσματα του Μέγα Αλέξανδρου. Και ενώ ο Αλέξανδρος πέρασε τον Γραμμικό και κατέκτησε την Ασία, ο Βενιζέλος πέρασε τον Σαγγάριο και εσπασε τα μούτρα του, γιατί ο μεγαλοϊδεατισμός τον είχε μεθυσμένο και δεν ήξερε τι έκανε. Ούτε άκουσε τις συμβουλές του Μεταξά που του έλεγε «μην κάνεις εκστρατεία στην Ασία γιατί θα πάθεις ότι έπαθε ο Ναπολέων στη Ρωσία το 1815». Εκείνη η αποτυχημένη εκστρατεία του Βενιζέλου στην Ασία, έκαμε την Τουρκία πιο μεγάλη και την Ελλάδα την έκανε πιο μικρή και αδύναμη και όχι μόνο, αλλά εκείνη η ενέργεια του Βενιζέλου είναι η αιτία που και σήμερα μας ταπεινώνει η Τουρκία και θα μας ταπεινώνει ακόμα μέχρι που αναμένουμε τα χειρότερα. Εμείς σήμερα πιάσαμε την Μακεδονία από τα βάθη των αιώνων και των χιλιετηρίδων και είδαμε από τα χρόνια του Αισχύνη την κακοδιαχείριση των Ελλήνων που διαχρονικά παίρνανε διάφορες μορφές, από Έλληνες γίνανε Ρωμιοί, μετά Γραικοί, μετά Γκιαούρηδες, μετά Ραγιάδες και αργότερα νεοέλληνες και αυτός όλος ήταν ένας κατήφορος.

Έχουμε σήμερα τόσες ανοιχτές πληγές γύρω από την Χώρα μας, είμαστε ένας ανάδελφος λαός που δεν έχουμε συμπάθειες από τον κόσμο, με κανέναν γείτονα δεν έχουμε καλές σχέσεις. Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να κλείσουμε μια αγιάτρευτη διαχρονική πληγή και εμείς δημαγωγούμε και παρασυρόμαστε από τους λαϊκιστές,. Είναι ανάγκη να υπογράψουμε την συμφωνία των Πρεσπών και να μην χάνουμε καιρό για να μπορέσουμε να κλείσουμε και άλλες πληγές.

Αγαπητέ Κυριάκο εγώ έχω να σου πω φιλικότατα δυο λόγια, ψήφισε την συμφωνία και άσε τους λαϊκισμούς γιατί άμα δεν τη ψηφίσεις θα ήσουν για την πατρίδα πιο χρήσιμος σαν μπασκετμπολίστας παρά σαν πολιτικός.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ