Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Χρ. Ροϊλός: «Στα νησιά οι υποδομές δεν μπορούν να υποστηρίξουν πολλά περιστατικά»

05/04/2020
103 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στην ανάγκη να προστατευτούν τα νησιά, κάνοντας μάλιστα αναφορά στην Κάρπαθο, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρ. Ροϊλός.

Μιλώντας για την υγειονομική περιφέρεια της οποίας έχει την ευθύνη, εξηγεί πως «πρόκειται για την πιο δύσκολη και περίπλοκη περιφέρεια σε σχέση με τον κορωνοϊό».  Όπως επισημαίνει, «είμαστε εξίσου μάχιμοι με τις άλλες περιφέρειες, αλλά έχουμε την ιδιαιτερότητα των νησιών».

Ο ίδιος, εκφράζει τη σχετική αγωνία του για τυχόν σοβαρά κρούσματα στα νησιά, καθώς όπως λέει:  «κάποιοι δεν σεβάστηκαν την καραντίνα. Δυστυχώς μετά το κλείσιμο των σχολείων ήταν αρκετοί αυτοί, από την ενημέρωση που έχουμε, που μετέβησαν σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου με σκοπό να μείνουν εκεί μέχρι και μετά το Πάσχα».

Όπως εξηγεί, η συμπεριφορά αυτή δημιουργεί πολλά προβλήματα στο υγειονομικό σύστημα, καθώς «στα νησιά ιδίως αυτή την περίοδο οι υποδομές δεν μπορούν να υποστηρίξουν πολλά περιστατικά».

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Καρπάθου λέει ότι «μια ασθενής νόσησε, αφού κόλλησε τον ιό από συγγενείς της που πήγαν στο νησί από την Αθήνα.

Η ασθενής πήγε στο κέντρο υγείας, εξετάστηκε με όλα τα μέτρα προστασίας και ήδη είναι απομονωμένη στο σπίτι της για 10 ημέρες, όπου αναρρώνει.

   

Κανείς από τους οικείους της δεν έχει μολυνθεί και η ίδια επικοινωνεί καθημερινά με τον γιατρό που είναι στο νησί και λαμβάνει οδηγίες».

Όπως εξηγεί ο κ. Ροϊλός, αυτό είναι το καλό σενάριο και αναφέρεται και στο κακό σενάριο που είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμο.

«Αν για παράδειγμα το περιστατικό αυτό είχε κάνει επιπλοκή και θα έπρεπε να νοσηλευθεί τότε υπήρχαν μόνο δύο δρόμοι.

 Η άμεση μεταφορά του με πλωτό μέσο στο κοντινότερο νοσοκομείο, στη Ρόδο ή η αεροδιακομιδή του σε ένα από τα νοσοκομεία της περιφέρειας μας στο Αττικόν ή στο Θριάσιο» υπογραμμίζει, τονίζοντας γιατί είναι πολύ σημαντικό ιδίως σε αυτή τη συγκυρία, να σεβαστούμε κυρίως τους κατοίκους των ακριτικών νησιών.


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ