Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

N. Πόγιας (Πρόεδρος Κοινότητας Καρδάμαινας): Τόσους νέους ειδικούς συνεργάτες πήρε ο Δήμαρχος, ας στείλει κανέναν και σε εμάς

29/07/2020
357 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρδάμαινας στο Ράδιο Πρώτο 91.5. Ο κ. Νίκος Πόγιας αναφέρθηκε στην φετινή τουριστική περίοδο, στις εργασίες που γίνονται, στα έργα που πρέπει να γίνουν, στην έλλειψη προσωπικού, αλλά και στη σχέση του με την δημοτική αρχή.

Παγωμένη η τουριστική κίνηση στην Καρδάμαινα

Η φετινή σεζόν είναι διαφορετική όπως επεσήμανε ο κ. Πόγιας και φυσικά η περιοχή της Καρδάμαινας έχει επηρεαστεί. Αν και καθημερινά υπάρχουν μικρά δείγματα ανόδου, σίγουρα η κίνηση δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και πολλοί επαγγελματίες δεν άνοιξαν καν διότι θα ήταν περισσότερα τα έξοδα από τα έσοδα. « Πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον ιό διότι όπως φαίνεται δεν θα εξαφανιστεί. Είναι δύσκολο το φετινό καλοκαίρι όμως είναι και πειραματικό για το πως θα μπορεί να συνυπάρξει ο τουρισμός με τον κορονοϊό.»

Ανάγκη να ενισχυθεί η Καρδάμαινα με δημοτικούς υπαλλήλους

Ο πρόεδρος του χωριού μίλησε και για τις ελλείψεις που έχει η κοινότητα σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. « Απαιτώ από την δημοτική αρχή να δει το θέμα των εργαζομένων. Έχει μείνει η Καρδάμαινα με 5 υπαλλήλους. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα ξεκινώντας από το Norida και φτάνοντας μέχρι το Robinson. Συνεχώς προκύπτουν έκτακτα. Είναι πολύ δύσκολο με τόσα λίγα άτομα να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα και να έχουμε και τα αποτελέσματα που θέλουμε. Έχουμε κατακριθεί την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Προσπαθούμε να διεκδικούμε για το καλό του χωριού μας και για αυτό συνεχώς ενοχλώ.»


Πρόστιμα για την αλόγιστη ρίψη απορριμμάτων

Ο κ. Πόγιας αναφέρθηκε και στο μεγάλο θέμα με τα ογκώδη απορρίμματα, κάτι που έχει αναδείξει πολλές φορές. Αν και υπάρχει συγκεκριμένη ημέρα περισυλλογής αυτών των αντικειμένων, αρκετοί ασυνείδητοι δεν ακολουθούν το πρόγραμμα και βγάζουν τα σκουπίδια τους όποτε θέλουν, με αποτέλεσμα η Καρδάμαινα να παρουσιάζει μία εικόνα άσχημα και να μολύνεται το περιβάλλον. « Μόνο με πρόστιμα θα καταλάβουν ότι πρέπει να τηρήσουν το πρόγραμμα δυστυχώς.»


Συνεργασία με δημοτική αρχή


Ο πρόεδρος έκανε έναν απολογισμό της προηγούμενης περιόδου και της τωρινής. « Η προηγούμενη δημοτική αρχή πέρασε πάρα πολλά με όλα τα έκτακτα που προέκυψαν. Η νυν δημοτική αρχή επίσης έχει να διαχειριστεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Επιβάλλεται όλοι οι πρόεδροι να κάνουμε το καλύτερο. Με κάποιες υπηρεσίες έχω καλή συνεργασία με άλλες υπάρχει μία δυσκινησία και δεν ξέρω το γιατί.»


Έργα και εργασίες

Μιλώντας για τα έργα είπε ότι είναι αναγκαία η παρέμβαση στο λιμάνι. Σε ότι αφορά το γεφύρι στα Τσουκαλαριά, σύμφωνα με τον πρόεδρο έπρεπε να φτιαχτούν και πεζοδρόμια. Αναφέρθηκε επιγραμματικά σε κάποια έργα. Μίλησε για την υπογείωση καλωδίων της ΔΕΗ και την ανάπλαση της πλατείας που σε κάποιους ίσως δεν αρέσεις αλλά όταν τελειώσουν οι λεπτομέρειες θ είναι πολύ καλύτερο από ότι πριν. Πολλά έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής συνεχίζονται τώρα. Έγιναν ασφαλτοστρώσεις και συνεχώς προσπαθούμε και βελτιώνουμε ότι προκύψει.

« Επιμένω ότι χρειαζόμαστε εργαζόμενους. Προσελήφθησαν 16 άτομα και μετακινήθηκαν αλλού. Από τους 16 είμαι με 4 και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν τα πάντα. Να φυτέψουν, να ποτίσουν, να καθαρίσουν, τα μπάζα , την συγκομιδή , όλα. Μέχρι και τα παρτέρια εμείς τα φροντίζουμε όχι η υπηρεσία καθαριότητας. Παλιά είχαμε 16 υπαλλήλους. Η καθαριότητα μπορεί να πάει σε ιδιώτη για να αξιοποιήσουμε και εμείς αλλιώς τους 4 εργαζόμενους και να καλυφθεί αυτό το κομμάτι.

 Κάθε Παρασκευή οι πρόεδροι του τριγώνου κάνουμε σύσκεψη και βγάζουμε ένα πρόγραμμα. Δυστυχώς όσο καλή διάθεση και αν έχουμε, για κάποιο λόγο δεν τηρείται ποτέ και δεν ξέρουμε και το γιατί. Πάντως, συνεχώς ανακοινώνεται ένας νέος σύμβουλος του δημάρχου. Ας μας στείλει και εμάς έναν να μας βοηθήσει. Η Κως είναι όλο το νησί. »

Πρόβλημα με τις διακοπές νερού

Για τα προβλήματα υδροδότησης μίλησε ο πρόεδρος καθώς οι διακοπές είναι τακτικές την ώρα που δεν υπάρχει η κατανάλωση των προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με τον ίδιο έχει ενημερώσει την ΔΕΥΑΚ για το θέμα. Επίσης υπάρχει αυξημένη κατανάλωση από τους κατοίκους διότι πολλοί φύτεψαν μποστάνια .


Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ 29/07 - 18:44
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΓΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΒΓΗΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ, ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΟΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΖΗΤΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. ΣΗΚΩΣΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕ. ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΩΣΟΥ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ