Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Κασσιώτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Μένουμε σπίτι αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους τετράποδους φίλους μας

04/04/2020
145 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις όλων μας είναι κοντά στους ανθρώπους θύματα της πανδημίας και ευχή όλων μας να ξεπεραστεί γρήγορα.
 Με αφορμή την 4η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ας αναλογιστούμε όμως λίγο και τα αδέσποτα ζώα που αυτή την περίοδο αδυνατούν να βρουν τροφή, νερό και καταφύγιο αφού όλα είναι κλειστά και εξαρτώνται απόλυτα από εμάς.
 Σύμφωνα με τον Νόμο του 2012 οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και την  διαχείριση των αδέσποτων ζώων όμως παρόλα αυτά όταν αναλάβαμε ως νέα δημοτική αρχή διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε καμία πολιτική για τα αδέσποτα, καμία μέριμνα για την φροντίδα τους. Όλο το βάρος χρόνια τώρα πέφτει στις φιλοζωικές οργανώσεις και στους μεμονωμένους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται σε εθελοντική βάση και με πολλή μεγάλη φροντίδα, προσωπικό χρόνο αλλά και έξοδα έχουν αναλάβει όλο το βάρος. Είναι πραγματικοί ήρωες και τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ.
 Με ευαισθησία και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που μας διακατέχει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή ξεκινήσαμε την προσπάθεια ίδρυσης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς το οποίο και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαστε στη φάση δρομολόγησης όλων των απαραίτητων διαδικασιών. Η διοργάνωση προγραμμάτων στειρώσεων αδέσποτων ζώων, η αγαστή συνεργασία με τις εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού μας είναι κάποιες από τις δράσεις του Δήμου μας που για το μέλλον σχεδιάζει και πολλές άλλες.
 Παράλληλα λόγω των έκτακτων μέτρων για την μείωση της διασποράς της νόσου covid_19 και της δυσκολίας εύρεσης τροφής από τα αδέσποτα λόγω των κλειστών καταστημάτων εστίασης ο Δήμος μας βρίσκεται σε διαδικασία προμήθειας ξηρής τροφής η οποία θα μοιραστεί σε εθελοντές φιλόζωους, που θ’ αναλάβουν τη σίτιση των αδέσποτων επώνυμα, οργανωμένα και βάσει προγράμματος.
  Επίσης φροντίζουμε για την άμεση προμήθεια και τοποθέτηση των ταϊστρών ώστε να οργανώσουμε σωστά τη διαχείριση με συντονισμένες προσπάθειες σίτισης.
 Όπως είπε ο πολιτικός και στοχαστής, Μαχάτμα Γκάντι: «Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα».

##Μένουμε σπίτι αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους τετράποδους φίλους μας.##

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος 06/04 - 14:48
Γάτες
Να δεις εμένα πόσο με ξεπερνάει αυτή η νοοτροπία ότι κρατικές και δημόσιες ευθύνες μετατιθονται σε μη κερδοσκοπικες οργανώσεις και τα διοικητικά όργανα που πληρώνουμε αδρά να βασίζονται στον εθελοντισμό για να εκτελέσει αμισθή τα καθήκοντα για τα οποία οι ίδιοι οφείλουν κατά τον νόμο να περαιωσουν και πληρώνονται για αυτά.
Γάτες 05/04 - 14:05
Απάντηση σε γάτες
Αυτή η νοοτροπία ότι το "πρόβλημα" είναι κάποιου άλλου με ξεπερνάει. Οι γάτες στην Κω είναι κατά 95% στειρωμένες και θα το καταλάβεις από το κομμένο αυτί που έχουν. Και αυτές οι στειρώσεις γίνονται κυρίως από ξένες ομάδες. Επειδή οι εθελοντές είναι ελάχιστοι, κάποιες γάτες ξεφεύγουν και γεννάνε πάλι. Από εκεί και πέρα αντί να μας εξοργίζει ότι οι συμπολίτες μας τις παρατάνε όταν τις βαρεθούν (πήγαινε ασκληπίειο να καταλάβεις) τα βάζουμε με τον κάθε δήμο. Ο κάθε ιδιοκτήτης γάτας τσιγκουνεύεται τα 50 ευρώ της στείρωσης ενώ ηθικά είναι οκ να πετάξει τα γατάκια όπου να'ναι αφού έρχεται δωρεάν αυτό. Προσωπικά έχω στειρώσει πάνω από 30 γάτες στη γειτονιά μου ενώ όλοι μένουν στο "δεν είναι δικές μου". Αν όμως όλοι κάναν το κομμάτι τους δε θα υπήρχε θέμα ούτε υπέρογκο κόστος για κανένα.. Εκτός αν το θέμα είναι να τις ξεκάνουμε βολικά γιατί ενοχλούν, παρέα με περιστέρια και ό,τι άλλο ενοχλεί το επίπεδό μας..
Ανώνυμος 05/04 - 09:57
Γάτες
Για τις γάτες που κυκλοφορούν σε χιλιάδες και γεννοβολούν ανεξέλεγκτα θα γίνει κάτι; Ή περιμένουμε να βγει καμία Catwoman από το νησί μας;;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ