Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ακυρώνει η TUI UK τα ταξίδια στην Ισπανία έως τις 9 Αυγούστου| Καραντίνα επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση

27/07/2020
74 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ισπανία, η κυβέρνηση της Βρετανία αποφάσισε την αφαίρεση μέχρι νεοτέρας, της χώρας, από τη «λευκή λίστα».

Η απόφαση αυτή επισημοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου μέσω της ιστοσελίδας του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία όλοι οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες από την Ισπανία θα πρέπει να τελούν υπό 14ημερη καραντίνα κατά την άφιξή τους σε βρετανικά αεροδρόμια.

Η εξέλιξη αυτή προφανώς και θα έχει επιπτώσεις στις τουριστικές ροές από την Βρετανία και μένει να αποδειχθεί, αν θα υπάρξει αύξηση στις κρατήσεις προς την Ελλάδα. 

Η απόφαση αυτή ισχύει για τις αφίξεις από όλη την Ισπανία, αλλά υπάρχει και μία αμφισημία στη νέα αυτή οδηγία, καθώς συνίσταται να μην πραγματοποιούνται ταξίδια προς την ηπειρωτική Ισπανία, παρά μόνο αν συντρέχει σημαντικός λόγος. Αντιθέτως, για τα Κανάρια και τις Βαλεαρίδες δεν υπάρχει αυτή η οδηγία, αλλά και πάλι εφαρμόζεται η 14ημερη καραντίνα κατά την άφιξη στη Βρετανία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνιστά στους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονται ήδη στην Ισπανία να διακόψουν άμεσα τις διακοπές τους και να επιστρέψουν, αλλά προτείνει ψυχραιμία και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών υγειονομικών αρχών, ενώ τους ενημερώνει πως κατά την άφιξη στη Βρετανία θα πρέπει να τελούν υπό 14ημερη καραντίνα.

Το είπε και το έκανε η TUI Βρετανίας

Η TUI Βρετανίας παρακολουθώντας τις εξελίξεις και την έξαρση της πανδημίας στην Ισπανία ήταν έτοιμη και είχε δηλώσει πως θα ανέστειλε τα δρομολόγιά της προς την Ισπανία σε περίπτωση που η Βρετανική Κυβέρνηση εκδώσει νέα ταξιδιωτική οδηγία.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του μεγάλου tour operator θα ακυρωθούν οι πτήσεις από τη Βρετανία προς την ηπειρωτική Ισπανία έως και τις 9 Αυγούστου. Ωστόσο, δε γίνεται αναφορά στα Κανάρια και στις Βαλεαρίδες, ενώ οι πτήσεις από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία θα πραγματοποιούνται κανονικά.

- Πηγή: https://money-tourism.gr/ 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ