Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η «ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΣΤO ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙO; ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;

03/06/2020
540 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Προς μεγάλη μας έκπληξη, οι δημοσιογράφοι ενημερωθήκαμε (εκ των υστέρων) ότι απαγορεύεται η είσοδός μας στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που θα γίνονται στην αίθουσα της Αντιμάχειας. Σε άλλες περιοχές πάντως, έγιναν δημοτικά συμβούλια παρουσία των δημοσιογράφων.

Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό πάρθηκε αυτή η απόφαση από τους αρμόδιους. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επικαλείται την εγκύκλιο (αρ. 162) που έστειλε το Υπ. Εσωτερικών, η οποία αναφέρει ότι, οι συνεδριάσεις δια ζώσης, θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και θα παρίστανται μόνο οι Δημ. Σλοι, ο Δήμαρχος, η Γραμματέας και ο κάμεραμαν που θα καταγράφει την συνεδρίαση, για να την πάρουν αργότερα οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι.

Μέχρι εδώ λοιπόν, όλα καλά, αφού καταπιούμε και το γεγονός ότι εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε περισσότερο επικίνδυνοι από τους άλλους, για την διασπορά του ιού.

Γιατί σε μία αίθουσα τόσο μεγάλη, όσο αυτής της Αντιμάχειας, είναι δεδομένο ότι μπορούν να βρεθούν τουλάχιστον 50 άτομα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Τέλος πάντων, το ξεπερνάμε και αυτό. Και ενώ παίρνω τηλέφωνο για να ενημερωθώ από τους συναδέλφους του ΔΗΡΑΣ, τι ώρα θα δείξουν την συνεδρίαση για να την παρακολουθήσω και να ενημερωθώ, γιατί συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, πληροφορούμαι με μεγάλη έκπληξη, ότι είχαν εντολή να πάρουν μόνο ορισμένα πλάνα από την συνεδρίαση και να μην την καταγράψουν όλη.

Αλήθεια ποιος έδωσε αυτή την εντολή; Είναι δυνατόν να μην αφήσουν το μοναδικό μέσο που επέτρεψαν να παραβρίσκεται στην αίθουσα, να καταγράψει την συνεδρίαση για να ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι αλλά και κυρίως οι πολίτες;

Τα λάθη που γίνονται το τελευταίο διάστημα στις συνεδριάσεις του Δημ. Σ/λιο είναι τεράστια και οδηγούν σε χάος. Γιατί ενώ εδώ και τόσο καιρό και παρά το γεγονός ότι η Μειοψηφία ζητούσε οι συνεδριάσεις να γινόταν διά ζώσης σε μία μεγαλύτερη αίθουσα, η Δημ. Αρχή έλεγε ότι αυτό δεν προβλέπονταν από το νόμο και τώρα μετά από μερικές ημέρες, τελικά επιτράπηκε;

Γιατί δεν άφησαν την Δημοτική Τηλεόραση να καταγράψει όλη την συνεδρίαση;

Aς ελπίσουμε ότι τα γεγονότα είναι τυχαία και δεν κρύβεται τίποτα άλλο από πίσω τους.

Η ευθύνη βαραίνει περισσότερο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι ο «άρχων του αγώνα» όπως θα λέγαμε και στο ποδόσφαιρο και ελπίζουμε σύντομα να λυθούν αυτά τα προβλήματα, που όπως φαίνεται έχουν οδηγήσει μεγάλα προβλήματα στην δημιουργία του χώρου.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυδιαυλοςμος 03/06 - 23:54
παπ θα λετε και θα κλαιτε
επιβάλλουν αισθητική του κιτς και λογοκρισία . μια χαρά καθεστώς, θα βλέπουμε μονο τα "επίκαιρα" με το μυστρί και τις πόζες στα καλλιστεία.
τσιριμπιμ - τσιριμπομπ 03/06 - 23:34
φιμωση
ανήκουστο !!! τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επιχορήγηση στον ΔΗΡΑΣ αφορούν την υποχρέωση του να αναμεταδίδει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου υπηρετώντας την ενημέρωση των πολιτών, Τί θα πει πήραν εντολή μόνο για αποσπάσματα; η δημοκρατία στο απόσπασμα!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ