Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Θ. Τσιφτσίδης: Ξεπέρασα τον εαυτό μου και τα όρια μου. Όλο το νησί μία γροθιά. Θέλω να υπάρξει συνέχεια για τον τοπικό αθλητισμό

24/10/2020
487 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο Θεολόγος Τσιφτισίδης ξεπέρασε τον εαυτό του σπάζοντας ένα προσωπικό ρεκόρ και κάνοντας ένα ολόκληρο νησί μία γροθιά. Κατάφερε με την επιμονή του και τις αθλητικές του ικανότητες, να διανύσει περισσότερα από 600χλμ με το ποδήλατο του επί 24 συνεχόμενες ώρες χωρίς καμία στάση.  

Κυριακή 4 Οκτωβρίου εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην καμάρα του κάστρου για να υποδεχθούν τον Θεολόγο. Μικροί, μεγάλοι όλοι μαζί για να χειροκροτήσουν. Είχαν περάσει 24 ώρες δύσκολες αλλά η υποστήριξη από ποδηλάτες, μηχανάκια, ομάδα ολόκληρη έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Ο Κώος ποδηλάτης άνοιξε την καρδιά του και μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 για όλα όσα έζησε, πως έφτασε στην επίτευξη του στόχου και ποιοι ήταν δίπλα του σε όλη αυτή την δύσκολη διαδρομή που διήρκησε μήνες καθώς η προετοιμασία έπρεπε να είναι ολοκληρωμένη και όλα σχεδιασμένα. 

« Ήθελα πάντα να κάνω κάτι για το νησί μας. Πίστεψα στον εαυτό μου. Δεν με πίστευαν ούτε οι γονείς μου. Έβλεπα γύρω μου δυστυχία και εξαιτίας της πανδημίας και έτσι πήρα την απόφαση να κάνω έναν ατομικό αγώνα διάρκειας 24 ωρών. Με τον αγώνα αυτό ήθελα να δώσω χαρά και χαμόγελα στους Κώους.» 

Ο Θεολόγος περιέγραψε αναλυτικά το πως φτάσαμε στον 24ωρο αγώνα. Αρχικά ο σχεδιασμός ήθελε 48 ώρες αλλά οι φυσικές ανάγκες δεν θα επέτρεπαν 48 ώρες χωρίς ούτε μία στάση και έτσι επιλέχθηκαν οι 24 ώρες. Τότε ο νεαρός ποδηλάτης ξεκίνησε να αναζητήσει υποστηρικτές κάτι που τελικά δεν ήταν τόσο εύκολο όσο νόμιζε καθώς περισσότερες πόρτες έκλεισαν παρά άνοιξαν. 

«Στην αρχή απευθύνθηκα σε πολλούς που δεν ήθελαν ούτε καν να με ακούσουν. Απογοητεύτηκα και μου κόπηκε η ψυχολογία. Γρήγορα όμως βρήκα δύναμη και συνέχισα. Λίγοι με πίστεψαν μόλις 20%. Ο Στράτος Σερνικός, ο φίλος μου Γιάννης Ζαμάγιας και το αρτοποιείο Ζαμάγιας. Ο φυσικοθεραπευτής Μανώλης Χατζηαντωνίου, οι προπονητές Γιάννης ηλιάδης – Δημήτρης Καμπριάνης, ο Κοσμάς Κακίβελης και άλλα χορηγοί. Χωρίς αυτούς δεν θα έκανα τίποτα.» 

Ο Κώος ποδηλάτης περιέγραψε και τις 24 ώρες επάνω στο ποδήλατο. Η έλλειψη ύπνου δεν τον ενόχλησε καθώς θεωρεί ότι το να κοιμάται πολύ ο άνθρωπος είναι απλά χάσιμο χρόνου. Είχε και άλλη δύναμη και ενέργεια για να συνεχίσει άλλες 24 ώρες αλλά « ήθελα απλά να πάω τουαλέτα όταν κατέβηκα από το ποδήλατο». 

Ο ίδιος εξεπλάγη με την αυθόρμητη υποστήριξη του κόσμου σε όλη την διαδρομή, στην έναρξη και στον τερματισμό. Δεν περίμενε ότι θα λάμβανε τέτοια υποστήριξη και ότι θα συγκινούσε τόσους συμπολίτες μας ώστε να βγουν έξω για να τον εμψυχώσουν και να τον χειροκροτήσουν. 

« Μου έδωσε απίστευτη δύναμη ο κόσμος. Με συνόδευαν στην διαδρομή, βγήκαν στον δρόμο με εμψύχωναν. Τα μηνύματα που έπαιρνα ήταν συγκινητικά. Μου έστειλαν από κέντρο αποτοξίνωσης και μου ανέφεραν ότι τους έδωσα δύναμη για να γίνουν καλά. Μητέρες με τα παιδιά τους επικοινώνησαν μαζί μου. Ευχαριστώ όλους ξεχωριστά.» 

Ο Θεολόγος μετά το επίτευγμα του ευελπιστεί να ανέβει και άλλο το άθλημα της ποδηλασίας στην Κω το νησί του ποδηλάτου και να δημιουργηθούν υποδομές για την μαζική άθληση. « Θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια για όλους στον αθλητισμό και ειδικά στην ποδηλασία.» 

Σχετικά με το ρεκόρ Γκίνες , ο ποδηλάτης είπε ότι καταρχήν έκανε ένα προσωπικό ρεκόρ και μάλιστα χωρίς κάποια ειδική αγωνιστική προετοιμασία παρά μόνο την καθημερινή του προπόνηση 3, 4 ωρών. Για το Γκίνες, ήταν μεγάλο το χρηματικό ποσό που απαιτούνταν για να παραβρεθούν κριτές και έτσι θα ακολουθηθεί μία άλλη διαδικασία , αυτής της κατάθεσης των δεδομένων για να εξεταστούν από ειδική επιτροπή. 

« Το κόστος για να έρθουν οι κριτές ήταν πολύ μεγάλο και δεν καταφέραμε να το συγκεντρώσουμε. Αν και θέλαμε να έρθουν και να καταγραφεί επιτόπου το ρεκόρ, δεν υπήρχαν τα λεφτά καθώς δεν βρέθηκαν χορηγοί όποτε επιλέξαμε τον 2ο τρόπο. Έχουν συγκεντρωθεί τα δεδομένα και θα σταλούν στην ειδική επιτροπή που θα τα εξετάσει. Οπότε είμαστε στην αναμονή. Δεν με νοιάζει το Γκίνες ο καθένας κάνει το δικό του ρεκόρ. Ξεπέρασα τον εαυτό μου, ξεπέρασα τα όρια μου. Όλο το νησί έγινε μία γροθιά και εγώ αυτό κρατάω.» 

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ