Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ κ.α.

20/10/2020
96 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Παραγωγική συνάντηση είχαν σήμερα στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Εμμανουήλ Χατζηάμαλλος, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, παρουσία του Βουλευτή Γιάννη Παππά και υπηρεσιακών παραγόντων.

Την συνάντηση απασχόλησε το οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου και ιδιαίτερα αυτό της έλλειψης τοπογράφου μηχανικού Τ.Ε..

Τέθηκε επίσης το τεράστιο θέμα της, εδώ και 30 χρόνια, καθυστέρησης στη μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής επέκτασης του σχεδίου πόλης, με τεράστιες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς πρότεινε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, την σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με το Υπουργείο, προκειμένου να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η διαδικασία μεταγραφής των πράξεων εφαρμογής.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ξεκίνησε ήδη η επεξεργασία της πρότασης, στις υπηρεσίες του Υπουργείου, για τον τρόπο υλοποίησης της σύμβασης.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω έθεσε επιπλέον ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου, όπως είναι το νέο δικαστικό μέγαρο και η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστών στο Πρωτοδικείο Κω.

Ο Υπουργός κ. Τσιάρας αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί την Κω στο επόμενο διάστημα.

Γραφείο Τύπου

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
θανασης 20/10 - 17:51
κτηματολογιο
δημαρχε αν το καταφερεις αυτο, θα ειναι η μεγαλυτερη επιτυχια. 31 χρονια περασαν απο τοτε που επρεπε να γινει η μεταγραφη. τεραστιο θεμα για την κω, για την οικονομια, γιατι αν δεν λυθει παρα πολλες οικογενειες θα εχουν προβληματα στο μελλον με τα ιδιοκτησιακα. θα κινηθει η οικοδομια, θα ανοιξουν δουλειες, σε μια περιοδο που ο κοσμος υποφερει. συγχαρητηρια για την προσπαθεια!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ