Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
 • ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στην μεγάλη εθνική προσπάθεια προώθησης του εμβολιασμού κατά της Covid 19, συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω μιας τοπικής καμπάνιας ευαισθητοποίησης των κατοίκων των νησιών. 

Η καμπάνια που θα βγει στον αέρα μέσα στις επόμενες ημέρες,  στόχο έχει να παρακινήσει τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις τους και να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, θωρακίζοντας με τον τρόπο αυτό τα νησιά από πλευράς, υγειονομικής αλλά και οικονομικής, αφού μόνο μέσα από την δημιουργία τείχους ανοσίας, το σύνολο των δραστηριοτήτων θα επανέλθουν στην προ πανδημίας κατάσταση. Επιπλέον, ο εμβολιασμός αποτελεί μία από τις βασικές  παραμέτρους που θα κρίνουν την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, καθώς, τόσο τα νησιά, όσο και η χώρα συνολικά, αξιολογούνται από τις χώρες προέλευσης του τουριστικού ρεύματος και με βάση την πορεία των εμβολιασμών.Εκτός όμως της εξέλιξης της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, το στοίχημα του εμβολιασμού είναι εκείνο που εφόσον  κερδηθεί, θα αποτρέψει ένα ενδεχόμενο νέο lockdown το ερχόμενο φθινόπωρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από απόψεως υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων.

Για την καμπάνια  ενίσχυσης του εμβολιασμού κατά της Covid-19, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, συνεργάζεται με την κορυφαία στον τομέα της εταιρεία «Mullen Lowe Επικοινωνίες», στην οποία ανατέθηκε ήδη από την 1η Ιουνίου η υλοποίησή της και περιλαμβάνει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, καθώς και ψηφιακά posters και banners, ώστε να καλυφθεί ένα ευρύ φάσμα ΜΜΕ, που θα επιτρέψει την μεγαλύτερη μετάδοση του μηνύματος, σε μια περίοδο που η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα τωννησιών παρουσιάζει κάμψη.

Για την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να «χτίσει» τη δική της καμπάνια, συμμετέχοντας στη μεγάλη εθνική προσπάθεια, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο ομοφώνως επικρότησε την πρωτοβουλία, ως μονόδρομο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επιστροφή της ζωής στην κανονικότητα.


rodiaki.gr


 • 12 Ιουνίου 2021
 • 0 Σχόλια

 • ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρούσα στην υποδοχή του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλιακαι στην σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς η Βουλευτής της ΝΔ, Μίκα Ιατρίδη. Στο πλαίσιο της σύσκεψης αλλά και της επίσκεψης του Υπουργού στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου, το κλειστό Γήπεδο της Καλλιθέας, τονίσθηκε και δια στόματος Υπουργού η σημασία του πλήρους εμβολιασμού του πληθυσμού των νησιών μας.

Περαιτέρω, στη σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επανέλαβε τις προτάσεις της για τη θέσπιση ειδικών κινήτρων για τους γιατρούς και τις οικογένειες τους που επιλέγουν να υπηρετήσουν στα νησιά μας, αλλά και για όσους γιατρούς ήδη υπηρετούν σε αυτά. 

Τις προτάσεις αυτές η Μίκα Ιατρίδη είχε θέσει ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019σε συναντήσεις της τόσο με τον Υπουργό Υγείας, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και το Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο, ενώ είχε αναφερθεί και σε ομιλίες της στη Βουλή  στην Επιτροπή Περιφερειών και την Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών.  

Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το Υπουργείο έχει προγραμματίσει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τη θέσπιση κινήτρων, σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Το σχέδιο Γαλάζια Ελευθερία του Υπουργείου Υγείας είναι μονόδρομος για την πραγματική ελευθερία μας.

Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, δείχνει, επιπλέον, τη σταθερή προσήλωση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τη συνολική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τα νησιά μας.  Ένα από τα διαχρονικά ζητήματα είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος από τους γιατρούς να έρθουν να υπηρετήσουν στη νησιωτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα και οι προκηρύξεις θέσεων από το Υπουργείο να μην καλύπτονται.  

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Υπουργείο Υγείας θα προωθήσει με νομοθετική ρύθμιση τη θέσπιση ειδικών, οικονομικών, φορολογικών, ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών κινήτρων, μια και το ζήτημα αυτό το είχα θέσει στο Υπουργείο.  

Με τη θέσπιση των κινήτρων αναμένεται να διευκολυνθεί η πλήρωση των κενών θέσεων στις δομές υγείας των νησιών μας και, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της «Γαλάζιας Ελευθερίας» οι νησιώτες να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και σε ένα ακόμα καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών υγείας».  

 • 12 Ιουνίου 2021
 • 0 Σχόλια

 • ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η κυβέρνηση απτόητη προκειμένου να εκπληρώσει τα προεκλογικά της συμβόλαια, αδιαφορεί πλήρως για τις μαζικές αντιδράσεις σύσσωμης της κοινωνίας απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα, και συνεχίζει τις -θατσερικής έμπνευσης- ρυθμίσεις της. Το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, έχει συνταχθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας και όχι της Ελληνικής κοινωνίας.

Με στόχο την πλήρη αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων, κωφεύονταςστις ανάγκες των εργαζομένων, διαμορφώνει μία νέα, αντ-εργατική πραγματικότητα. Αποκωδικοποιώντας το νομοσχέδιο, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει, μεταξύ άλλων:

 • Οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 10 ώρες και να πληρώνονται για 8 (εκτός και αν ο κύριος Χατζηδάκης πιστεύει πώς οι υποχρεώσεις μιας οικογένειας πληρώνονται με … «ρεπό»).
 • Να διευκολύνονται οι απολύσεις.
 • Να διώκεται επί της ουσίας η συνδικαλιστική δράση και να αμφισβητείται το δικαίωμα στην απεργία, ειδικά στο Δημόσιο τομέα, όπου επιπλέον του προσωπικού ασφαλείας, καθιερώνεται και το προσωπικό «ελάχιστης εγγυημένης εργασίας» σε ποσοστό 33,3%.
 • Να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους και επιχειρήσεις.
 • Να μειωθεί η αμοιβή των υπερωριών (όποτε πληρώνονται).
 • Να καταργηθεί (αντί να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα) το ΣΕΠΕ απομακρύνοντας το από την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας με δήθεν μετατροπή του σε ανεξάρτητη αρχή.


Η  Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ενημέρωσε με επιστολή της τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), για το αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η ΝΔ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:  

«με το Νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο καταργείται το 8ωρο, και υπονομεύεται η συλλογική διαπραγμάτευση, αλλά οδηγούμαστε σε μείωση του εισοδήματος των εργαζόμενων και σε προβλήματα στην οικογενειακή τους ζωή. […] Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων και διεξάγει ήδη εκστρατεία ενημέρωσης τους για τις συνέπειες αυτών των παρεμβάσεων. Φυσικά θα αντιταχθεί στο Νομοσχέδιο και θα το καταψηφίσει στη Βουλή. Για μας η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, η ενίσχυση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς και τις πράξεις της συντηρητικής Κυβέρνησης της ΝΔ».

Η στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Κίνημα Αλλαγής ήταν άμεση, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τον δίκαιο αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων, απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Όπως σημειώνουν: «αυτό που χρειάζονται οι κοινωνίες μας είναι ένας εκσυγχρονισμός, που αυξάνει την προστασία των εργαζομένων». Ειδικότερα: «Ενημερωθήκαμε με ανησυχία για συγκεκριμένες προβλέψεις της προτεινόμενης εργατικής νομοθεσίας από τη συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας. Ο σεβασμός και η μείωση του ωραρίου εργασίας, η προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, η ισχυρή προστασία απέναντι σε παράνομες απολύσεις, είναι στοιχεία μιας μοντέρνας κοινωνίας που κοιτά προς το μέλλον. Θέλουμε να εκφράσουμε την στήριξή μας στους φίλους μας από το Κίνημα Αλλαγής στις προσπάθειές τους ενάντια σε κάθε νομοθεσία που υποβαθμίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων γυναικών και ανδρών».


Το Κίνημα Αλλαγής, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, είναι απέναντι στην Κυβέρνηση της ΝΔ που με το εργασιακό νομοσχέδιο, μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, της εργοδοτικής ασυδοσίας και του αυταρχισμού. 

Το Κίνημα Αλλαγής, είναι αποφασισμένο, με τη στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας, να δείχνει σταθερά προς ένα νέο δρόμο. Το δρόμο της νέας αλλαγής με ένα κοινωνικό συμβόλαιο που στοχεύει στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                               ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 βορείου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ   νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ         


 • 11 Ιουνίου 2021
 • 0 Σχόλια

ΕΞΟΔΟΣ