Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο Γ. Σαρούκος ο πρώτος Έλληνας που επέλεξε η Canon για να δοκιμάσει την νέα της μηχανή C70 - Συνέντευξη στο "Ράδιο Πρώτο"

24/10/2020
63 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο Κώος φωτογράφος Γιάννης Σαρούκος είναι από τους κορυφαίους Έλληνες φωτογράφους κάτι που αναγνωρίζεται από την κορυφαία εταιρεία φωτογραφικού εξοπλισμού , Canon. Ο Γιάννης μίλησε στο Ράδιο Πρώτο για την συνεργασία του με την εταιρεία και το πως έγινε ο πρώτος Έλληνας που δοκίμασε την νέα κάμερα C70.


« Η Canon προσέγγισε περίπου 15, 20 επαγγελματίες φωτογράφους βιντεογράφους σε όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν το νέο εξοπλισμό και να μοιραστούν την εμπειρία δημοσίως. Ήταν τιμητικό το γεγονός ότι ήμουν ο μοναδικός Έλληνας και φυσικά η διαδικασία ήταν άκρως επαγγελματική καθώς υπέγραψα συμβόλαιο εμπιστευτικότητας για την συνεργασία.»


Ο επαγγελματίας φωτογράφος έκανε ειδική αναφορά στην διαδικτυακή προβολή και διαφήμιση που έχει βοηθήσει στα μέγιστα την δουλειά του αλλά και την κάθε επιχείρηση. Σχολίασε και την διαδικτυακή καμπάνια του Δήμου Κω θετικά.


« Πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να στοχεύσουμε στο διαδίκτυο. Πλέον κλείνω δουλείες μέσω Facebook , Instagram. Ο κόσμος βλέπει από τις πλατφόρμες την δουλειά μου και είναι ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής. Είναι σωστό το ότι ο Δήμος Κω φέτος επέλεξε να προβληθεί στο διαδίκτυο.

Σε ότι αφορά το βίντεο που ετοίμασα με το review δηλαδή την εμπειρία μου, το έχουν δει μέσα σε λίγες ημέρες περίπου 13.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι θεατές εντοπίζονται στις Η.Π.Α. Είναι μία διαφήμιση και αυτό για την Κω διότι επέλεξα να κάνω γυρίσματα στο λιμάνι, στις παραλίες και στο εκπληκτικό ξενοδοχείο White Pearls. Ευχαριστώ και όσους συνεργάστηκαν γιατί ήταν αφιλοκερδώς.»


Συμβουλές για φωτογραφίες με το κινητό


Σαρούκος, ένα όνομα μία ιστορία δεκαετιών στον χώρο της φωτογραφίας του νησιού μας. Αν και επαγγελματίας, ο Γιάννης έδωσε μερικές συμβουλές για το πως μπορούμε να βγάλουμε καλές φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το κινητό μας τηλέφωνο που είναι και ο πιο διαδεδομένος τρόπος σήμερα.

Σύμφωνα με τον ειδικό, οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων είναι τόσο εξελιγμένες, που ο χρήστης μπορεί να πετύχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, κάτι άλλωστε που το βλέπει κανείς στο Instagram.

Αυτός που φωτογραφίζεται θα πρέπει να έχει μία άνεση στο φακό , διότι αυτό αποτυπώνεται στην φωτογραφία. Σημαντικός παράγοντας είναι το φως. Στην σκιά, οι φωτογραφίες βγαίνουν πιο μαλακές με λιγότερες ατέλειες. Οπότε η σκιά βοηθάει ώστε να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.


         Φιλμ την ψηφιακή εποχή


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Γιάννης χρησιμοποιεί φιλμ για προσωπική και επαγγελματική χρήση την ώρα που η ψηφιακή τεχνολογία κυριαρχεί.

« Χρησιμοποιώ φιλμ γιατί είναι μία διαδικασία που κρύβει εκπλήξεις. Περιμένεις αφού εκτυπώσεις τις φωτογραφίες να δεις το αποτέλεσμα. Είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα με μία φυσική απαλότητα σε αντίθεση με τις ψηφιακές μηχανές. Μου αρέσει το φιλμ διότι είναι ένας τρόπος να έχω στην πραγματικότητα τις φωτογραφίες μου. Έχουμε πλέον τις φωτογραφίες μας ψηφιακές και όχι σε εκτύπωση. Προσωπικά έχω πολλές φωτογραφίες από την παιδική μου ηλικία και μετά κενό. Κενό διότι οι λήψεις ήταν ψηφιακές και στο κομπιούτερ. Χρησιμοποιώ φιλμ και σε γάμους αν και περιορισμένα γιατί το κόστος των αναλώσιμων και της διαδικασίας είναι ανεβασμένο. Υπάρχουν όμως σπουδαίοι φωτογράφοι παγκοσμίως που χρησιμοποιούν μόνο φιλμ.»


Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ