Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

Μίκα Ιατρίδη: Αναγκαία η τροποποίηση για την άρση των περιορισμών δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων

16/05/2025
63 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την ανάγκη διαμόρφωσης μίας ολοκληρωμένης παρέμβασης, η οποία θα δίνει δυνατότητα επέκτασης των ορίων των οικισμών στα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, εφόσον προκύπτουν δεδομένες ανάγκες, λαμβάνοντας υπόψη και τον παράγοντα της νησιωτικότητας, επισήμανε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Στην ίδια συνάντηση, συμμετείχαν επίσης, άλλοι 65 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι μετέφεραν τις ισχυρότατες αντιδράσεις που καταγράφονται στις τοπικές κοινωνίες, αναφορικά με τα εμπόδια που υπάρχουν στη δόμηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων.

Στην παρέμβασή της στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Μίκα Ιατρίδη τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με δεδομένο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πλέον χιλιάδες πολίτες που έχουν την αίσθηση ότι αδικούνται κατάφωρα, το υπουργείο Περιβάλλοντος οφείλει να εξετάσει τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης νομοθετικής παρέμβασης που τουλάχιστον:

  • Θα δίνει τη δυνατότητα επέκτασης των ορίων των οικισμών στα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, εφόσον προκύπτουν δεδομένες ανάγκες.
  • Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ θα πρέπει να οργανώσει αυτές τις περιοικιστικές Ζώνες (Ζώνες Γ’ ή τμήματα αυτών) σε Περιοχές Ελέγχου Χρήσεων (ΠΕΧ) που θα είναι εκτός ορίων οικισμού και εκτός σχεδίου.
  • Στις δεδομένες ανάγκες, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η νησιωτικότητα, μιας και τα πολλά μικρά νησιά επηρεάζονται πολύ από το συγκεκριμένο Π/Δ και τίθεται θέμα κοινωνικής συνοχής και παραμονής των νησιωτών στον τόπο τους».
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ