Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΚΕ ΑΡΣΙΝΟΗ εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους προς όλους όσοι συνέβαλαν ουσιαστικά και με ενθουσιασμό στην υλοποίηση της δράσης «Μιλάμε στη γλώσσα των νέων για την οδική ασφάλεια», που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Μαΐου 2025 , στον χώρο του ΕΠΑΛ Κω
Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από την αξία της οδικής ασφάλειας και τη σημασία της πρόληψης, με επίκεντρο τη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας – μέτρα απλά, αλλά σωτήρια, που σώζουν ζωές. Η επιλογή του θέματος μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς το ΕΠΑΛ Κω έχει στο παρελθόν θρηνήσει απώλειες μαθητών σε τροχαία δυστυχήματα.
Με όχημα την τέχνη του graffiti, οι μαθητές του σχολείου μαζί με τον ταλαντούχο καλλιτέχνη Γιάννη Παπακατσικάδημιούργησαν μία δυναμική τοιχογραφία σε κεντρικό σημείο του σχολικού χώρου, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα στους συνομηλίκους τους – με τη δική τους, αυθεντική φωνή.
Ευχαριστούμε θερμά:
·Τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κω, κ. Φίλιππο Παπανικολάου, για την εμπιστοσύνη, τη φιλοξενία και την αμέριστη στήριξη της δράσης.
·Την εκπαιδευτικό κα Σοφία Καραγιάννη, για την πολύτιμη συμβολή της στον συντονισμό και την εμψύχωση των μαθητών.
·Τον καλλιτέχνη Γιάννη Παπακάτσικα , για την καλλιτεχνική καθοδήγηση και την έμπνευση που προσέφερε στους μαθητές, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα ως εργαλείο κοινωνικής παρέμβασης.
·Την επιχείρηση “Χατζηχριστοφής Σταμάτιος & ΣΙΑ ΕΕ”, για την ευγενική χορηγία των χρωμάτων και των υλικών που κατέστησαν δυνατή την υλοποίηση του graffiti.
·Τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κω, τους αληθινούς πρωταγωνιστές της δράσης, που αγκάλιασαν με ωριμότητα, φαντασία και συναίσθημα ένα τόσο κρίσιμο κοινωνικό μήνυμα.
Η ΑΡΣΙΝΟΗ, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε θέματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης, δεσμεύεται να συνεχίσει να προσεγγίζει σημαντικά κοινωνικά ζητήματα με τρόπο που ενώνει τις γενιές, εμπνέει τη συμμετοχή και προάγει τη συλλογική ευθύνη
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Χατζηδαυίδ
Πρόεδρος ΑΜΚΕ ΑΡΣΙΝΟΗ