Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Διδυμότειχο: Οικογένειες ζουν για πάνω από 20 χρόνια σε σπηλιές

03/03/2024
348 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Υπό συνθήκες ανάγκης, σύμφωνα με το Mega, φαίνεται πως ζουν –πέντε με έξι– οικογένειες σε σπηλιές στο Διδυμότειχο, μεταξύ των οποίων και μία 16χρονη μαθήτρια που πηγαίνει κανονικά στο σχολείο της.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός, κάποιες από αυτές τις οικογένειες στο Διδυμότειχο ζουν υπό αυτές τις συνθήκες περισσότερο από 20 χρόνια, με την περίπτωσή τους να μην θυμίζει την περίπτωση των παλαιοχριστιανών στην Κορινθία.

Αρκετές απ' αυτές τις οικογένειες στο Διδυμότειχο περιμένουν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης της δημοτικής αρχής, με τον Ρωμύλο Χατζηγιαννόγλου, δήμαρχο της πόλης, να αναφέρεται στην περίπτωση.

Διδυμότειχο: Τι λέει ο δήμαρχος της περιοχής

«Είναι μία ιστορία που πρέπει να πάμε δεκαετίες πίσω για να την εξετάσουμε, καθώς αυτά τα υπόσκαφα ήταν κατειλημμένα στο παρελθόν, και με χρηματοδοτήσεις του παρελθόντος, έχουν κατασκευαστεί και κανονικές κατοικίες» είπε αρχικά ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.

«Παρόλα αυτά είτε κάποιες οικογένειες έμειναν εκεί είτε ξανακατέλαβαν αυτά τα υπόσκαφα, με αποτέλεσμα να έχουμε πέντε στο σημείο. Μέσα από το πρόγραμμα με την έγκριση του υπουργείου Εργασίας, θα έχουμε 57 καινούργιες κατοικίες, όπου θα μεταφερθούν αυτές οι οικογένειες στα υπόσκαφα κι άλλες που ζουν σε πρόχειρες κατοικίες» συνέχισε ο κ. Χατζηγιαννόγλου.

«Δεν είναι άνθρωποι, οι οποίοι είναι όλοι άνεργοι. Αυτή τη στιγμή στον Διδυμότειχο, και φθηνά ενοίκια υπάρχουν και μπορούν να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές της πόλης» κατέληξε ο δήμαρχος Διδυμότειχου.

reader.gr



Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ